خبرگزاری خانه ملت
بروزرسانی در آبان ماه نود و هشت
صاحب امتیاز : مجلس شورای اسلامی
مدیر مسئول : مهدی کیایی
درست در ایامی که شبکه اینترنت تازه وارد فضای رسانهای کشور میشد، اندیشه تاسیس نخستین روزنامه اینترنتی ایران در مجلس شورای اسلامی مطرح گردید.
از آغاز به کار پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی چندان نگذشته بود که ضرورت تاسیس «اتاق فکر» و «آینه رسانهای» برای قوه مقننه مطرح شد.
در آن زمان محمدجواد اردشیرلاریجانی، نماینده مردم تهران و رییس کمیسیون سیاست خارجی مجلس با طرح این دو ایده خود از سوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی مأمور شد تا ایدههایش را عملیاتی کند. به زعم او اتاق فکر میتوانست کیفیت بررسی طرحها و لوایحی که قوه مقننه در دستور کار خود دارد را غنا ببخشد. آینه رسانهای نیز میتوانست به عنوان سخنگاه و تریبون برون سازمانی مجلس شورای اسلامی عمل کند.
تا آن ایام آنچه در مجلس شورای اسلامی رخ میداد، مصوبات و نطقهای نمایندگان تنها بدان صورت و در آن حدی که دروازهبانان خبری رسانههای مکتوب، خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران و صدا و سیما میخواستند، منعکس میشد. البته «روزنامه رسمی کشور» که از سوی وزارت دادگستری منتشر میشود نیزمصوبات و رخدادهای مجلس را بدون گزینش منتشر میکرد؛ اما این نشریه الکترونیک تنها به صورت خاص انتشار مییافت و در اختیار افراد معدودی قرار میگرفت.
بر این اساس ایده تاسیس اتاق فکر به راهاندازی «مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی» انجامید و ضرورت تاسیس آینه رسانهای به راهاندازی «روزنامه الکترونیکی خانه ملت» منتهی شد. روزنامه الکترونیکی خانه ملت در بهمن ماه سال 1377 در ساختمان قدیم مجلس متولد شد و به عنوان یکی از بخش های مرکز پژوهشهای مجلس و به عنوان اولین روزنامه الکترونیکی ایران آغاز به کار کرد.
این روزنامه هشت ماه پس از شروع به کار در مهرماه 1378 به ساختمان مرکز پژوهشها منتقل و فعالیت خود را تا فروردین ماه 1384 به عنوان یکی از بخش های این مرکز ادامه داد.
با انتقال محل مجلس شورای اسلامی به ساختمان جدید واقع در بهارستان، خانه ملت نیز با تغییرات اندکی به عنوان بخش اطلاع رسانی اداره کل فرهنگی و روابط عمومی مجلس دوره جدیدی از فعالیت خود را با هدف تبدیل شدن به اصلیترین منبع اخبار و گزارشهای مربوط به مجلس و حوزههای وابسته آغاز کرد.
سرانجام با آغاز بکار مجلس هشتم و پس از انجام مجموعه تحولاتی در هدفگذاری و ساختار سازمانی خانه ملت به عنوان خبرگزاری رسمی مجلس شورای اسلامی در جامعه رسانهای کشور معرفی شد.
و اکنون پس از گذشت حدود 11 سال به عنوان رسانه قوه قانونگذاری به تولید و انتشار اخبار مرتبط به مجلس شورای اسلامی می پردازد